Naar startpagina

 

 


Home
Nieuws
Biografie
Golf
Tennis
Projecten
Producten
Spreker
Ambassadeur
Onderscheidingen
Gallery
Archief
Links
Contact

Monique Kalkman op LinkedIn  Monique Kalkman op Facebook  Monique Kalkman op Twitter      


 

 

PARTICIPATIE DOOR INNOVATIE

Een fysieke beperking, so what? Ik vind dat iedereen recht heeft om te beschikken over eigen lot en moet kunnen leven vanuit eigen perspectieven en mogelijkheden, ook ondanks je fysieke beperking. Voor mensen met een fysieke beperking hebben we in onze samenleving nog behoorlijke drempels te slechten, ondermeer op het gebied van wetgeving, toegankelijkheid, beeldvorming, arbeidsintegratie en technologie.

Ik heb mijn eigen dromen, maar daarnaast wil ik ook anderen inspireren of helpen om deze drempels te slechten en om op eigen kracht hún dromen te leven. Want dat is goud waard!

Dit wil ik uitdragen binnen mijn sport, maar nog meer in mijn werk als Participatie Manager voor Welzorg met het programma ‘Participatie door Innovatie’. Om een kijkje te nemen hoe we dat doen, bekijk de video.Het gaat hier om gewoon meedoen en je doelen nastreven met en dankzij moderne middelen. Een paar voorbeelden: De composeat, een geweldige design rolstoel, ontwikkeld in samenwerking met Spijker-ontwerper Maarten de Bruijn, innovatieve sportproducten o.a. van Esther Vergeer, een hip magazine voor jongeren met een chronische ziekte. Maar er staat nog veel meer op de DVD. Luister en kijk ook naar Gerard de Nooij, Esther Vergeer en Maarten de Bruijn.

 

RACING TEAM WELZORG

Racen, rally rijden en driften op het circuit? Niet weggelegd voor mensen met een fysieke beperking? Tuurlijk wel!
Welzorg is de initiator van Racing Team Welzorg, waarbij zij de ambitie heeft om in 2012 de eerste Nederlandse coureur met een beperking de sensatie en de spanning van het racen op asfalt willen laten ervaren in de Suzuki Swift Cup. Veiligheid in combinatie met een sportieve competitie staat uiteraard voorop.
In 2010 hebben 150 aspirant coureurs zich ingeschreven. Via een selectie met verschillende afvalrondes waarin de kandidaten hun motivatie, kennis, ervaring en ambassadeurs capaciteiten tonen, komt er uiteindelijk een winnaar die coureur wordt. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Welzorg, Fonds Gehandicapten Sport, Wings and Wheels, Blixembosch, Phil Bastiaans, Jan Lammers. Ambassadeur is Toine van Peperstraten. Ik werk aan dit project als programma manager.

Klik hier voor het Racing Team Welzorg Facebook pagina!

 


Wheels2sport
WHEELS2SPORT
Wheels2Sport is een uitleenservice voor sporthulpmiddelen voor mensen met een lichamelijke beperking, een soort sportOtheek dus voor sportrolstoelen, bikes en dergelijke. Dit project is een samenwerkingsverband van Fonds Gehandicapten Sport, NOC*NSF, Welzorg en Sunrise Medical. Op dit moment draait het pilot programma in Zwolle en zal de landelijke uitrol medio 2011 starten.
Mijn rol: voorzitter

Klik hier voor de folder.


 

 

 © 2007-2016
Monique Kalkman |
Disclaimer

Welzorg